Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

SP: – Tre partier som får fram det verste i hverandre

Distriktet og vanlige folk blir taperne når Frp, Venstre og Høyre danner regjering sammen, mener Senterpartiet. 

Dette vil også være den mest EU-vennlige regjeringen vi har hatt noen gang, sier Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Dette er tre partier som får fram det verste i hverandre. Det er i møte mellom disse partiene at vi har fått sentraliseringen i politiet, kommunetvangsreformen og en regionreform som ingen ønsker. Det er mer av denne typen sentraliserende politikk som nå kommer til å bli resultatet, sier partileder Trygve Slagsvold Vedum.

Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet har sittet i regjeringsforhandlinger på Jeløy Radio ved Moss siden 2. januar. Søndag kom forslaget om ny regjeringsplattform.

Statsminister Erna Solberg omtalte den utvidede regjeringen som en blågrønn regjering.

– Dette er ikke en flertallsregjering, men Jeløya-plattformen bygger på en bred, borgerlig plattform, sa Erna Solberg som presiserte at de vil jobbe aktivt for å fortsette reformene fra den forrige regjeringsperioden.

Les også: Venstre sier ja til regjeringsdeltakelse – får ja fra Frp

Annonse

Vedum påpeker at når de tre har forhandlet tidligere, har det resultert i plastposeavgift, flyseteavgift, sukkeravgift og økte avgifter for norsk turistnæring.

Vedum mener regjeringsplattformen også vil føre til økte forskjeller i samfunnet.

– Dette vil også være den mest EU-vennlige regjeringen vi har hatt noen gang. Noen få vil tjene på den nye regjeringen, men kostnadene og konsekvensene vil vanlige folk bære, sier han.

Les også: Regjeringen åpner for en styrt avvikling av pelsdyrnæringen

Neste artikkel

Høgresida har aldri vore god på næringspolitikk