Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sp til frontalangrep på Elvestuen etter ulvekos

Sandra Borch (Sp) mener klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) driver "disneyfisering" av rovdyr i videoen med ulvevalpen Balder.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har vært på ulvebesøk i Hedmark, og har lagt ut denne videoen. Skjermdump: Facebook
Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har vært på ulvebesøk i Hedmark, og har lagt ut denne videoen. Skjermdump: Facebook

I videoen, som er publisert på Elvestuens egne Facebook-side, er han med Statens naturoppsyn (SNO) på befaring i Hedmark. Der møter han den noen uker gamle valpen "Balder".

– Hvis noen trenger et bedre bevis på at vi skal ha ulv i Norge, og at vi trenger en levedyktig bestand, så er han her et veldig godt eksempel på hva ulv også innebærer. Dette er helt fantastisk, sier Elvestuen i videoen.

Det setter sinnene i kok i Senterpartiet.

Stortingsrepresentant Sandra Borch (Sp) fra Troms mener Elvestuen med videoen presenterer rovdyrkonflikten feil.

– Dette er fullstendig useriøst av en miljøminister. Dette er ikke annet enn disneyfisering av rovdyr, som for mange er en stor utfordring. Hvor var Elvestuen sist uke, da flere lam ble drept av ulv, spør hun på sin Facebook-side.

Stortingsrepresentant Sandra Borch (Sp) fra Troms mener Elvestuen med videoen presenterer rovdyrkonflikten feil.  Foto: Siri Juell Rasmussen
Stortingsrepresentant Sandra Borch (Sp) fra Troms mener Elvestuen med videoen presenterer rovdyrkonflikten feil. Foto: Siri Juell Rasmussen

Borch skriver at Stortinget hvert år bruker flere millioner kroner på konfliktdempende tiltak, et ansvar som ligger under Elvestuen.

Annonse

– Statsråden holder frem en ulvevalp som han har gitt navnet Balder, som et argument for at man trenger ulv i norsk natur. Denne formen for innlegg i en vanskelig og konfliktfylt politisk debatt er ikke en statsråd verdig, skriver hun.

– Kan man ikke synes ulv er fine dyr, og likevel ønske gode kår for beitenæringer?

– Joda, det er legitimt, men når en statsråd har gitt denne lille valpen et navn, da blir det litt for mye disneyverden og litt for lite realitet, sier Borch til Nationen.

– Du mener Elvestuen har en baktanke med å legge ut dette?

– Ja, helt klart. Å tegne et slikt disneybilde av synet på rovdyr, syns jeg blir feil, særlig når det nettopp har vært ulveangrep, sier hun.

– Kan man ikke hevde at den andre siden også tegner bilder, da skremselsbilder, av rovdyr?

– Det er jo realiteten at mange som lever med ulven nært innpå seg føler en frykt. I tillegg ser vi at ulven har gjort stor skade med å ta mye sau. Det har også vært flere bønder som ikke har fått erstatning fullt ut.

Nationen har bedt Klima- og miljødepartementet kommentere Borchs kritikk, men foreløpig ikke fått svar.

Neste artikkel

Sp ut mot SV og MDG: – Jeg reagerer på dobbeltmoralen