Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sp-leder: Arrogant av Jeløya-forhandlerne å droppe spørretimen i Stortinget

– Arrogant at statsråder som er innkalt til spørretimen prioriterer regjeringsforhandlinger fremfor å komme til Stortinget, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Senterpartiet trakk samtlige spørsmål som etter planen skulle besvares av andre statsråder i den ordinære spørretimen onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), kommunalminister Jan Tore Sanner (H), samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og fiskeriminister Per Sandberg (Frp) hadde alle meldt forfall til den ordinære spørretimen i Stortinget onsdag.

Senterpartiet sendte forrige uke ikke mindre enn åtte spørsmål til ulike statsråder som alle er nestledere i de to regjeringspartiene som for tiden forhandler om en ny regjeringsplattform med Venstre på Hotel Jeløy Radio rett utenfor Moss.

– Hult og arrogant

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er mildt sagt oppgitt.

– Statsrådene hadde tid til å gå på en fasjonabel middag i Oslo med NHO tirsdag kveld. Da blir det hult å argumentere med at de ikke har tid til å stille i Stortinget fordi de sitter i regjeringsforhandlinger. Dette er arroganse overfor det folkevalgte Stortinget, som er Norges høyeste organ, sier Vedum til NTB.

Han varsler at Senterpartiet vil ta opp saken med Stortingets presidentskap.

Ingen stans i forhandlinger

Regjeringsforhandlingene på Jeløya foregår onsdag på nestledernivå mens statsminister og Høyre-leder Erna Solberg (H) er i USA for å møte president Donald Trump, og Frp-leder og finansminister Siv Jensen må møte i SSB-høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Annonse

Senterpartiet trakk samtlige spørsmål som regjeringen mente kunne besvares av andre statsråder i den ordinære spørretimen onsdag.

– Oppsiktsvekkende

Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad poengterte fra talerstolen at hun i dialog med samferdselsdepartementet hadde gjort det klart at hun ikke ville akseptere at hennes spørsmål ble besvart av en settestatsråd.

– Statsråden er innenlands, og jeg formoder han mener på viktig oppdrag. Men jeg er også kjent med at han hadde tid til å være med på NHOs årsmiddag tirsdag kveld. Da er det oppsiktsvekkende at statsråden ikke har tid til å komme til Stortinget for å svare på spørsmål om situasjonen for renholderne i NSB, sa hun.

Sp-representant Geir Pollestad trakk sitt spørsmål med følgende begrunnelse:

– Regjeringen har plikt til å møte i Stortinget, og ikke bare en «plikt» til å møte på NHOs årsmiddag.

Neste artikkel

Pollestad: – Frykten for at KrF ikke prioriterte fiskeri, jordbruk og distrikt har slått til