Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ketil Solvik-Olsen ferdig som samferdselsminister – Jon Georg Dale tar over

Landbruksminister Jon Georg Dale tar over som samferdselsminister etter at Ketil Solvik-Olsen gir seg. Ifølge Dagbladet tar Bård Hoksrud over som landbruksminister.

– Kona har ofret seg for meg, nå stiller jeg opp for henne, sier Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

– Familien vår flytter til USA for et år. Kona mi har fått tilbud om en legestilling ved et stort barnesykehus i Birmingham Alabama. Da denne fantastiske muligheten dukket opp, var det bare å gripe den, sier Ketil Solvik-Olsen videre til avisen.

Solvik-Olsen fra Sandnes ble innvalgt på Stortinget for første gang i 2005, og har vært samferdselsminister helt siden Erna Solberg tok over som statsminister i 2013.

Jon Georg Dale fra Volda i Møre og Romsdal tar over som samferdselsminister, han har vært Mat- og landbruksminister siden han overtok etter Sylvi Listhaug i 2015.

Hylles av partilederen

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen kaller Solvik-Olsen for «tidenes samferdselsminister».

Annonse

– Ketil er tidenes beste samferdselsminister og han har gjort en formidabel innsats både partiet over mange år og for å bygge landet med en massiv utbygging av veier, jernbane og kollektivtransport, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Bård Hoksrud på ulvedemonstrasjon. Foto: Siri Juell Rasmussen.

Hoksrud og Freiberg inn

Olje- og energiminister Terje Søviknes går også ut av regjeringen. Både Dagbladet og Dagens Næringsliv melder at Bård Hoksrud tar over som landbruksminister og Kjell-Børge Freiberg blir ny olje- og energiminister.

Bård Hoksrud har vært innvalgt på Stortinget for Frp i Telemark siden 2005, han har også jobbet som statssekretær i samferdselsdepartementet fra 2013 til 2015.

Freiberg har i flere år vært ordfører i Hadsel i Nordland. Han er utdannet ved Statens fiskerifagskole og har fagbrev som prosessoperatør i næringsmiddelindustrien. Han har arbeidet i fiskefôrprodusenten Skretting i Stokmarknes. Mellom 2015 og 2017 var han statssekretær i samme departement som han nå skal lede.

Endringene blant Frps statsråder vil bli gjort fredag, ifølge DN.

Neste artikkel

Helseministeren vil vurdere fødevedtak på Nordmøre