Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Solberg usikker på om regjeringsforhandlingene lykkes

Det gjenstår å se om regjeringsforhandlingene med Venstre kommer i havn, sier statsminister Erna Solberg (H). Hun vil ikke avsløre hvor forhandlingene skal finne sted.

Statsminister Erna Solberg holdt sin halvårlige pressekonferanse tirsdag. Foto: NTB scanpix

– Over nyåret skal regjeringen i gang med samtaler med Venstre for å se om Venstre skal inn i regjering eller ikke. Det er resultatet av å ha pratet godt sammen så langt, sa Solberg under sin halvårlige oppsummerende pressekonferanse.

– Men om vi i det hele tatt kommer i havn, vet vi ikke. Det gjenstår å se. Det er mange store og vanskelige saker som står foran oss, tilføyde statsministeren og slo fast at partiene uansett utfall vil fortsette å prate godt sammen

– Og døren til KrF vil stå åpen, sa Solberg.

Hemmelig sted

Regjeringsforhandlingene mellom Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre skal holdes på hemmelig sted, sier statsminister Erna Solberg (H).

– Vi kommer ikke til å si hvor vi skal forhandle. Det er blant annet av sikkerhetsmessige grunner, sa Solberg på sin halvårige pressekonferanse i statsministerboligen tirsdag.

• Les også: Politisk redaktør Kato Nykvist «Venstres romjulsdrøm»

Vanskelige tema

Annonse

På spørsmål fra NTB om hva som blir de vanskelige sakene, pekte hun på det grønne skiftet og flyktning- og asylpolitikken.

– Det er jo sånn at alt henger sammen med alt, og det er balansen som avgjør om man går inn i regjering og lager et trepartisamarbeid. Noe av utfordringen er hvordan du lager et statsbudsjett med avgifter som fører til atferdsendringer, sa Solberg.

Forhandlingene vil ta den tiden som trengs – og det endelige målet er en bred og ny regjeringsplattform.

– Det som er bra med samtalene vi har hatt, er at vi er enige om hovedutfordringene, nemlig hvordan vi skaper nye jobber, sier Solberg.

Neste artikkel

Hvordan fikk Norge det store havet?