Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Solberg: En vanskelig og spesiell situasjon

– Jeg tar til etterretning at Olemic Thommessen trekker seg, sier statsminister Erna Solberg (H).

Statsminister Erna Solberg kommenterer avgangen til Stortingspresident Olemic Thommesen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Da han ble valgt i fjor høst, hadde han støtte fra et flertall. Den støtten har åpenbart bestått helt fram til i går kveld fra disse partiene, sa Solberg på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Hun sier Thommessen tok konsekvensen da det ble klart at KrF trakk sin støtte.

– Jeg tar til etterretning at det har blitt slik. Dette er en vanskelig og spesiell situasjon, sa Solberg.

Thommessen trakk seg torsdag etter at KrF har gitt beskjed om at de ikke lenger har tillit til Thommessen som stortingspresident etter byggeskandalen på Stortinget og de enorme kostnadsoverskridelsene. Han har dermed mistet det knappe flertallet som gjenvalgte ham i fjor høst.

– Det at han går av er selvfølgelig noe som er en helt spesiell situasjon i Norge. Men, jeg forstår også at det har vært et ønske fra det politiske flertallet at det skal være politiske konsekvenser på Stortinget for et prosjekt som har gått helt ut over rammene, sier Solberg.

Annonse

Les også: Trond Helleland kan bli ny stortingspresident

– Nå håper jeg vi klarer å rydde opp slik at prosjektet kommer ordentlig tilbake på skinnene, sier Solberg.

– Dette er et prosjekt som kom helt skjevt ut fra starten, sier Solberg og legger til at hun ser fram til å bli ferdig med denne vanskelige saken.

Les også: Sp: Han måtte gå

Neste artikkel

Trump: – Parisavtalen fungerer tydeligvis ikke så bra for Frankrike