Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Senterpartiet fosser fortsatt fram etter valget

Senterpartiet får en rekordoppslutning på 17,4 prosent på Dagbladets måling for september. Arbeiderpartiet faller videre.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum feiret valgresultatet med kake. En ny måling i Dagbladet kan gi grunnlag for ny feiring i Senterpartiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum feiret valgresultatet med kake. En ny måling i Dagbladet kan gi grunnlag for ny feiring i Senterpartiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Avisens stortingsmåling som Ipsos har gjennomført blant 939 personer i perioden fra 23. til 25. september, viser fortsatt nedgang for Arbeiderpartiet. Ap går 1,4 prosentpoeng tilbake fra målingen i august og får en oppslutning på lave 22 prosent.

Nesten hele Aps tap blir slukt av Senterpartiet som går 1,3 prosentpoeng fram fra målingen i august til 17, 4 prosent. Dette er det beste resultatet partiet noen gang har gjort etter valgresultatet på 14,4 prosent.

– Vi er landets fremste opposisjonsparti, det er det ingen tvil om. Vi sier det vi mener. Vi er et redskap for folk i kamp. Så må folk velge selv, sier Vedum til Dagbladet.

Av de fire regjeringspartnerne Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti kan alle med unntak av Venstre registrere en svak oppgang. Høyre går 0,4 prosentpoeng opp til 21,3 prosent, Fremskrittspartiet går mest fram med 0,7 prosentpoeng og ender på 11,7 prosent. Mens KrF går 0,6 prosentpoeng opp til 3,4 prosent, må Venstre tåle en tilbakegang med 0,4 prosentpoeng til lave 2,6 prosent etter flere dager med storm rundt Abid Raja og hans utspill mot Fremskrittspartiet.

Miljøpartiet De Grønne faller noe tilbake, med 0,3 prosentpoeng og ned til 6,4 prosent. Også Rødt faller noe tilbake, med 0,2 prosentpoeng til 4,1 prosent. SV kan derimot notere seg et løft på 0,5 prosentpoeng til 8,4 prosent oppslutning.

(©NTB)

Neste artikkel

Dette ser overhodet ikke bra ut, Vedum