Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ropstad frykter ikke Frp-opprør

Når regjeringssonderingene starter for alvor, vil Frp ha roet seg, tror KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad. Han frykter ikke kjepper i hjulene.

Frp er sure over taxfree-finten fra KrF. Men KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad tror ikke dette vil skape problemer i de kommende regjeringssonderingene. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
Frp er sure over taxfree-finten fra KrF. Men KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad tror ikke dette vil skape problemer i de kommende regjeringssonderingene. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

– Frps politikere er profesjonelle og vant til å håndtere uenigheter. Sånn som jeg kjenner Frp, har de lyst til å sitte i regjering. Jeg tror at sånn som i budsjettforhandlingene kommer det til å være konstruktive og gode samtaler, saklig uenighet. Og så håper jeg vi finner gode løsninger, sier Ropstad til NTB på vei ut fra gruppemøtet til KrF på Stortinget.

– Dårlig utgangspunkt

Frp-leder Siv Jensen sa onsdag at utgangspunktet for regjeringsforhandlinger er svært dårlig etter at KrF påførte Frp et sviende taxfree-nederlag midt i budsjettinnspurten. Tirsdag stemte KrF for å avvikle muligheten til å kjøpe to flasker ekstra taxfree-vin i stedet for tobakk sammen med resten av opposisjonen.

– Samarbeid handler ikke om å stikke kniver inn i dem man skal samarbeide med, sier Jensen og slår fast at KrF ikke kan ri to hester samtidig.

Men Ropstad tar Frp-uroen med stor ro.

– Alle som har fulgt KrFs politikk på taxfree, trenger ikke være overrasket over det som skjedde i går, sier Ropstad og viser til at KrF tok dissens på saken i 2014 og så sent som i februar i år fremmet forslag om innstramminger i taxfree-ordningen.

– Det var tilfeldig at dette kom til behandling i Stortinget i går, sier han.

– Uredelig spill

Men dette beroliger ikke Frps Christian Tybring-Gjedde.

– Det er ikke taxfree-ordningen som er viktig her. Det viktige er uredelig spill – og hvordan KrF behandler medmennesker og politiske motstandere, sier Tybring-Gjedde til Stavanger Aftenblad.

Han mener Frp ikke vil ha noe å gi i sonderinger eller forhandlinger.

– Begeret er helt fullt for min del. Jeg vil ikke gi noe som helst. Veldig mye fra budsjettavtalen skal reverseres i en regjeringsavtale hvis det skal være aktuelt å sitte i regjering med KrF, sier han til Vårt Land.

Når og hvor de forestående sonderingene vil finne sted, er foreløpig uklart.

– Det må vi komme tilbake til. Men det vil nok skje raskt, sier Ropstad.

Neste artikkel

Frp ut mot Høyres strømpolitikk – vil hasteinnkalle Stortinget