Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Røe Isaksen skal sammenligne norske matvarepriser med utenlandske

Priser og utvalg i norske, svenske og andre utenlandske butikker skal kartlegges av norske myndigheter.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil kartlegge dagligvareprisene i Norge og flere andre land.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil kartlegge dagligvareprisene i Norge og flere andre land.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Myndighetene skal kartlegge dagligvareprisene i Norge, Sverige og i andre land for å skaffe seg grunnlag for å kunne vurdere hvordan forskjeller i pris og utvalg har utviklet seg.

Kartleggingen er en del av regjeringens arbeid med å vurdere konkurransefremmende tiltak i dagligvaremarkedet, og selve kartleggingsoppdraget utlyses som en konkurranse. Det er ventet at undersøkelsen vil være ferdig i sommer, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet til NTB.

Spennende

– Det er viktig for oss å ha et så oppdatert faktagrunnlag som mulig. Det blir spennende hva denne kartleggingen viser, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Annonse

I Regjeringens stortingsmelding om handelsnæringen som kom i november 2018, kalles konkurransesituasjonen i det norske dagligvaremarkedet for utfordrende.

Begrenset utvalg

I stortingsmeldingen står det at Norge har høyere priser og mer begrenset utvalg i dagligvarehandelen enn våre naboland, og det foreslås 39 tiltak for omstilling og bærekraftig vekst i varehandelen.

Blant tiltakene som regjeringen har iverksatt er styrking av Konkurransetilsynet og skjerpet håndheving av konkurranseloven i dagligvarebransjen.

(©NTB)

Neste artikkel

Næringsministeren: – Vindkraft på land er bra