Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Regjeringen sier nei til å kjøpe rovdyrkvoter fra Øst-Europa

Meråker Senterparti vil at Norge skal kjøpe rovdyrkvoter på ulv og bjørn fra Øst-Europa. Regjeringen sier kontant nei.

Statsminister Erna Solberg og klima- og miljøminister Vidar Helgesen sier nei til å kjøpe rovdyrkvoter fra Øst-Europa. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg og klima- og miljøminister Vidar Helgesen sier nei til å kjøpe rovdyrkvoter fra Øst-Europa. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

I mars sendte Meråker Senterparti et brev til statsminister Erna Solberg hvor de foreslo at Norge skal kjøpe rovdyrkvoter på ulv og bjørn i Øst-Europa, på samme måte som vi i dag kjøper klimakvoter og fengselsplasser, for å begrense rovdyrutfordringene vi har her hjemme.

Nå skriver Trønder-Avisa at regjeringen har svart, og det ble et klart nei til forslaget fra lokallaget. I svarbrevet viser Klima- og miljødepartementet til at Norges rovviltpolitikk bygger på forpliktelsene våre gjennom Bernkonvensjonen og Konvensjonen om biologisk mangfold.

«Gjennom disse er det klart at hvert enkelt land har et selvstendig ansvar for å ta vare på arter som omfattes av disse konvensjonene», står det i brevet, som er underskrevet av fungerende avdelingsdirektør Solveig Paulsen og spesialrådgiver Torkel Ramberg i Klima- og miljødepartementet.

• Les også: Ni klager på nemndenes vedtak om å skyte inntil 36 ulver

Annonse

Anne Marken i Meråker Senterparti er skuffet, men ikke overrasket, over svaret fra regjeringen.

– Svaret sier veldig lite om de utfordringene vi står overfor. Vi hadde håpet at de skulle tenke seg om og si litt om våre utfordringer. Men det har de ikke gjort, sier Marken til Trønder-Avisa.

Den siste måneden er åtte sauer dokumentert drept av bjørn i Meråker.

Neste artikkel

Erna vil bli stjerna – igjen