Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Regjeringen gir klarsignal til å oppløse Troms og Finnmark

Sp-leder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum slapp selv nyheten.

Finansminister og partileder Trygve Slagsvold Vedum taler til Senterpartiets landsstyremøte på Gardermoen fredag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Finansminister og partileder Trygve Slagsvold Vedum taler til Senterpartiets landsstyremøte på Gardermoen fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

GARDERMOEN (Nationen): Det var partileder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) selv som annonserte nyheten til Senterpartiets landsstyremøte ved Gardermoen fredag ettermiddag.

– I dag har Gram sendt brev til Troms og Finnmark fylke hvor det står rett ut: at nå skal de to fylkene gjenoppstå, sa Vedum.

I kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp) sitt brev, som han har sendt til Troms og Finnmark fylkeskommune, går det fram at Støre-regjeringen vil foreslå at Stortinget innvilger søknaden om oppløsning fra fylkestinget i Troms og Finnmark.

Salen på landsstyremøtet svarte med å reise seg og gi Sp-lederen en øredøvende, stående applaus tilbake.

Brevet kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp) har sendt til Troms og Finnmark fylkeskommune.
Brevet kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp) har sendt til Troms og Finnmark fylkeskommune.

Gir tommel opp

Kommunalminister Gram (Sp) viser i brevet til vedtaket i Troms og Finnmark fylkesting om å sette igang delingen av Troms og Finnmark fylkeskommune, der fylkestingene ber Stortinget snarest sette igang oppløsningen av de to fylkeskommunene.

– Det fremgår av regjeringserklæringen at regjeringen vil sende en sak til Stortinget med forslag om å innvilge den innsendte søknaden fra fylkestinget i Troms og Finnmark, skriver statsråden.

Neste artikkel

Ny bok om dyrevelferd: De fleste matprodusenter vil være lovlydige