Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ordførere i Hedmark vil ha egen ulveundersøkelse

Ordførerne i Trysil og Elverum har så liten tillit til regjeringen at de vil bruke midler på et alternativt forskningsprosjekt om den norske ulvens gener.

Trysil-ordfører Erik Sletten vil be om midler fra staten til å finansiere sitt eget forskningsprosjekt om den norske ulvens opprinnelse. Foto: Trysil kommune
Trysil-ordfører Erik Sletten vil be om midler fra staten til å finansiere sitt eget forskningsprosjekt om den norske ulvens opprinnelse. Foto: Trysil kommune

Regjeringen og klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) har fått i oppdrag fra Stortinget å sørge for en utredning av den genetiske opprinnelsen til den norske ulvebestanden, og har etter 13 måneder gitt oppdraget til tre amerikanske forskere.

Ordførerne i Trysil og Elverum har imidlertid så liten tiltro til Helgesen og co. at de ønsker å bruke midler fra staten til å finansiere et eget forskningsprosjekt, skriver VG.

– Stammer ulven fra en garasje i Latvia? Eller er den en del av en ulvestamme vi er forpliktet til å ta vare på, spør ordfører Erik Sletten (Sp) i Trysil.

• Les også: Regjeringen sier nei til å kjøpe rovdyrkvoter fra Øst-Europa

Også Høyre-ordfører Erik Hanstad i Elverum er med på ideen. Han mener det er viktig med et prosjekt uavhengig av regjeringen.

Annonse

Ulvekommunene er tilbudt 20 millioner kroner fra regjeringen til såkalte «avbøtende tiltak», og ordførerne ønsker å bruke disse midlene til sitt eget prosjekt.

• Les også: Ni klager på nemndenes vedtak om å skyte inntil 36 ulver

Det er gruppeleder for Høyre i Trysil, Anders Nyhuus, som har tatt initiativet. Han begrunner forslaget med at en slik studie må sikres full uavhengighet for at den skal være troverdig.

Statssekretær Lars Andreas Lunde (H) i Klima- og miljødepartementet sier det er synd at kommunene ikke har tillit til Miljødirektoratet, men mener det er liten grunn for kommunene til å være bekymret.

Neste artikkel

Politikere rystet over masseskyting i Oslo