Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ola Borten Moe tror EØS-avtalen ryker

Nestleder Ola Borten Moe i Senterpartiet mener brexit vil tvinge fram et alternativ for Norge til EU-medlemskap og EØS-avtale. 

Ola Borten Moe, leder av programkomiteen og nestleder i Senterpartiet. Foto: Siri Juell Rasmussen
Ola Borten Moe, leder av programkomiteen og nestleder i Senterpartiet. Foto: Siri Juell Rasmussen

– Brexit betyr at det vil dukke opp en tredje vei mellom EU- medlemskap og EØS-avtale. Ap og de andre EØS-partiene kan si at EØS-avtalen ligger fast så mye de vil, men går det et par år og Storbritannia får en bedre avtale enn det vi har, blir det umulig å ikke diskutere en ny løsning, sier han til Klassekampen.

LES OGSÅ: Derfor har kaffi blitt eit kokheitt tema i politikken

EØS-avtalen har bred støtte på Stortinget, med både Høyre og Ap som tilhengere. Moe er likevel overbevist om at brexit på sikt vil få̊ konsekvenser for Norge. Han ser også paralleller mellom britenes misnøye og norske tilstander.

Annonse

LES OGSÅ: Senterpartiet har tatt igjen Frp på ny måling

– Mye av grunnen til at man fikk brexit, er at mange briter opplevde at de ble presset ned i lønn og ut av arbeidsmarkedet. Vi er nødt til å problematisere utfordringene med uregulert arbeidsinnvandring også̊ i Norge. Det norske arbeidsmarkedet skal være regulert slik at det er et godt arbeidsmarked for oss som bor her. Det skal ikke være slik at man underbyr eller presser deler av egen befolkning ut av arbeidsmarkedet, sier Moe. (©NTB)

Neste artikkel

Melkebønder i EU mener jordbrukspolitikken er feilslått – ber om kursskifte