Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mogens Jensen er ny landbruksminister i Danmark

Torsdag fikk Danmark ny regjering. Mogens Jensen (55) fra Socialdemokratiet blir landbruksminister.

Mogens Jensen blir ny landbruksminister. Foto: Socialdemokratiet

Jensen kommer fra Vestjylland. Utnevnelsen av ham som landbruksminister overrasker siden han kommer fra en post som medie- og kulturordfører.

Han var spådd å få jobben med å lede Kulturdepartementet, skriver danske Landbrugsavisen.

I tillegg til landbruk, får han fiskeri, likestilling og nordisk samarbeid som ansvarsområder.

Mogens har tidligere vært handels- og utviklingsminister fra 2014 til 2015.

Statsminister Mette Frederiksen presenterte torsdag klokka 11 sin nye regjering på slottsplassen i København. Det skjer halvannet døgn etter at rød blokk ble enig om en regjeringsavtale.

Annonse

Et par timer før seansen foran Amalienborg ble ministerlisten offentliggjort. Sju av de 20 ministrene er kvinner, og to kommer ikke fra landets nasjonalforsamling.

Det gjelder den nye utenriksministeren Jeppe Kofod, som sitter i EU-parlamentet, og borgermester Joy Mogensen i Roskilde kommune. Mogensen blir kulturminister.

Statsminister Mette Frederiksen presenterte torsdag klokka 11 sin nye regjering. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix via AP

Kofod (45) ble nylig gjenvalgt til EU-parlamentet. Utnevnelsen betyr at han forlater EU-parlamentet, der han har jobbet mye med økonomisk kriminalitet og skatteunndragelser.

Den nye utlendings- og integrasjonsministeren Mattias Tefaye er utdannet murer og har bakgrunn i fagbevegelsen. 38-åringen har frontet Socialdemokratiets høyredreining i asyl- og flyktningpolitikken.

Han har tidligere vært nestleder i Socialistisk Folkeparti og har også vært medlem av Enhedslisten, som ligger enda et hakk til venstre. Men i 2013 meldte han seg inn i Socialdemokratiet.

Ny skatteminister er Morten Bødskov. Denne posten har det de siste årene fått mye oppmerksomhet som følge av en lang rekke rådyre IT-problemer og kritikk av myndighetene for mangel på kontroll.

Neste artikkel

Hoff om mjølkekutt: - Kunne ønskt å rykke tilbake til start