Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mæland kaller inn fellesnemnda for sammenslåing i nord til møte innen to uker

Kommunalminister Monica Mæland (H) kaller inn til et nytt møte i fellesnemnda for sammenslåing av Troms og Finnmark i løpet av to uker.

– Det går ut invitasjon i løpet av ganske kort tid, sier Mæland, som overfor ABC Nyheter bekrefter at det betyr i løpet av et par uker.

Kommunal- og moderniseringsministeren vil med andre ord forsøke å få sammenslåingen i nord på skinner før KrFs veivalg 2. november. Det er usikkert om hun lykkes.

Arbeiderpartiets gruppeleder i Troms fylkesting, Kari-Anne Opsal, sier til ABC Nyheter at et møte i fellesnemnda nå, neppe blir beslutningsdyktig. Troms vedtok før sommeren at det ikke er naturlig å delta i fellesnemnda så lenge finnmarkingene ikke møter.

Annonse

Og fylkestinget i Finnmark har så langt bare «tatt til etterretning» Kommunal- og moderniseringsdepartementets avgjørelse om at Finnmark bryter loven når de ikke deltar i sammenslåingsprosessen. Valg av medlemmer til fellesnemnda kommer først til behandling på et senere møte i fylkestinget.

– Jeg er glad for at våre partikolleger i Troms i dag bekrefter at det vil være praktisk og politisk umulig å gå i fellesnemnd uten Finnmark, sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) i en pressemelding fra Finnmark fylkeskommune.

– Vi håper at Stortinget vil se på saken i et nytt lys når den kommer opp igjen. Vi ønsker selvsagt en politisk løsning og at Stortinget etter alt som har skjedd tar til fornuft, sier hun videre.

Neste artikkel

Fellingstillatelse på bjørn i Finnmark