Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mæland får nytt storfylke i retur fra Finnmark

Kommunalminister Monica Mæland (H) får avtalen om å slå sammen Troms og Finnmark i retur når Finnmark Ap sier nei på sitt årsmøte i helgen.

– Lytt til opprøret fra Finnmark, er beskjeden til Mæland fra varaordføreren i Hammerfest, Marianne Sivertsen Næss (Ap), etter at Hammerfest Ap sa nei til sammenslåingsavtalen torsdag kveld.

Les også: Finnmark Sp krever folkeavstemning om sammenslåing

Hammerfest er det største lokallaget i Finnmark Ap. En opptelling NRK har utført, viser at et klart flertall av delegatene til helgens fylkesårsmøte i Kirkenes nå er bundet til å stemme nei etter vedtak i sine lokallag.

Et nei fra Finnmark Ap betyr at det også blir tommelen ned når fylkestinget får avalen til behandling i mars.

Annonse

Så langt er det bare Finnmark AUF som har sagt et klart ja. Det nest største lokallaget, Alta, avventer debatten på fylkesårsmøtet. Men selv om de skulle lande på ja, er det ikke tilstrekkelig til å stanse opprøret.

Tidligere Ap-nestleder og lokallagsleder i Tana, Helga Pedersen, var en av de første til å protestere høyt og tydelig mot avtalen mellom Troms og Finnmark.

– Konsekvensen av avtalen er at alt av beslutningsmakt flyttes ut av Finnmark. Realiteten er at Finnmark blir avviklet som demokratisk arena, sa hun til NTB dagen etter at avtalen var signert.

Les intervjuet med Helga Pedersen: - Finnmark legges ned som demokratisk arena

©NTB

Neste artikkel

Fjerner kua fra kommunevåpenet