Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lysbakken: – Trivelig og veldig konstruktivt møte

SV-leder Audun Lysbakken beskriver møtet med Ap-leder Jonas Gahr Støre som positivt, men vil ikke røpe hva de snakket om.

SV-leder Audun Lysbakken møter pressen etter et møte med Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Heiko Junge / NTB
SV-leder Audun Lysbakken møter pressen etter et møte med Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Heiko Junge / NTB

– Dette var et trivelig og veldig konstruktivt møte. Jeg og Støre snakker åpent og godt sammen, så dette var en god begynnelse, sier Lysbakken til pressen utenfor Støres bolig.

Han legger til at han kommer til å gi litt kjedelige svar fremover, og at det ikke er så mange nyheter å komme med i dag.

– Sånn må det bare være, sier Lysbakken.

Han sier målet med møtet var å komme i gang med å snakke sammen og sier det ikke var et forhandlingsmøte.

Annonse

– Vi snakket om politikk. Vi finner ikke løsningene nå, men vi snakker og finner ut hva slags utgangspunkt vi har, og det er veldig nyttig, sier SV-lederen.

Han vil ikke kommentere Senterpartiets rolle i det hele. Foreløpig har ikke Vedum og Lysbakken møttes.

– Jeg tenker Senterpartiet får si fra om sitt standpunkt selv. Jeg har respekt for deres utgangspunkt, de har hatt sitt foretrukne alternativ. Så får vi se hvordan de forholder seg til valgresultatet, som vi mener tilsier at de som til sammen har flertall, snakker sammen, sier Lysbakken.

Han sier SV har lave skuldre og tar samtalene litt som de kommer. De vil også la Senterpartiet få litt tid til å tenke seg om.

– Jeg og Trygve har et godt forhold, men det er Støre som blir statsminister, som tar de første rundene. Så får vi se om det blir tre etter hvert.

(©NTB)

Neste artikkel

Ein heilt vanleg retorikk