Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lokallag i Ap vil tørrlegge hele partiet

Gloppen Arbeiderparti vil tørrlegge hele partiet, men har ikke tro på at forslaget om null alkohol på partiarrangementer blir vedtatt. Målet er å skape debatt.

Metoo-kampanjen er bakgrunnen for at Gloppen Ap foreslår alkonekt på alle partiarrangementer, men lokallaget har liten tro på at forslaget vil bidra med noe mer enn en viktig debatt. Her fra en pressekonferanse i januar da partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng opplyste om behandlingen av varslersakene mot tidligere nestleder Trond Giske på partiets sentralstyremøte. Foto: Erlend Dalhaug Daae / NTB scanpix

– Ap er et statsbærende parti, og skal du være statsbærende bør du i det minste være edru, sier leder i Gloppen Ap, Arnar Kvernevik, til NRK.

Kvernevik sier det er metoo-kampanjen som er bakgrunnen for forslaget om alkonekt på partiarrangementer. Lokallagets forslag støttes av AUF i Sogn og Fjordane, og håpet er å få med seg resten av fylkeslaget på fylkesårsmøtet denne helgen.

Fylkeslaget har allerede sluttet å spandere alkohol på årsmøtemiddagen, og i januar fortalte partileder Jonas Gahr Støre at man ikke lenger får påspandert alkohol på partiets samlinger.

– Dette skal fylkesårsmøtet få behandle. Det vi sier sentralt er at partiet ikke skal betale for alkohol. Det betyr ikke at alle arrangementer blir alkoholfrie, men at du må kjøpe den selv, sier Støre og legger til

– Jeg mener det er en riktig debatt de tar opp. Jeg synes det bør være møter også uten alkohol.

Annonse

Fylkesstyret i Sogn og Fjordane Ap vil sende forslaget til redaksjonsnemnda, men det er usikkert hva fylkeslaget ender med å vedta. Kverneland sier han ikke har veldig stor tro på at forslaget om en total avholdslinje får gjennomslag.

– Men jeg vil gjerne skape en debatt rundt dette. Det er ikke for mye å forvente av politikere at de klarer seg uten alkohol en helg, sier han.

(©NTB)

Neste artikkel

Helproff i statens styrer