Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lederne i Frp og KrF anbefaler å si ja

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen bekrefter fredag kveld at partiet kan stille seg bak bompengeskissen som statsministeren la fram fredag kveld.

Finansminister Siv Jensen (Frp) forlater statsministerens kontor i Glacisgata.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen (Frp) forlater statsministerens kontor i Glacisgata. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen bekrefter fredag kveld at partiet kan stille seg bak bompengeskissen som statsministeren la fram fredag kveld.

– Frp kan stille seg bak avtalen Erna Solberg har presentert i kveld. Det er en avtale som gir ytterligere kutt i bompengene, sier Jensen til NTB og flere medier sent fredag kveld.

– Sammenlignet med avtalen som ble behandlet i vårt landsstyre, gir denne avtalen ytterligere bomkutt for bilistene. Derfor kan Frp stille seg bak Solbergs avtale, legger hun til.

Annonse

Partilederen sier samtidig at kuttene ville vært enda større om det var opp til Frp, men at man med skissen beveger seg «i vår retning», og at det er viktig kutte kostnadene for norske bilister.

– Med denne avtalen kan vi endelig avslutte prosessen som har pågått mellom de fire regjeringspartiene. Det er har tatt for lang tid å avklare hvordan bompengene skal reduseres. Frp har vært utålmodige og er glad for at vi nå endelig kan få en avklaring, sier Jensen.

Sammenlignet med avtalen som ble behandlet i Frps landsstyre, reduseres bompengene med om lag én milliard over en tiårsperiode.

– I hovedsak vil dette skje i distriktene. I tillegg innebærer avtalen økte investeringer i kollektivtrafikken med statlige midler. Dette er noe Frp kan stille seg bak, sier Jensen.

KrF samlet like etter pressekonferansen sitt landsstyre til møte, og etter det NTB erfarer anbefaler partileder Kjell Ingolf Ropstad partiet å si ja til det forslaget Solberg la fram.

Neste artikkel

Ny rapport foreslår å fjerne bompenger, fergebilletter og bilavgifter