Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

KrF: Stortinget retter trolig kritikk mot regjeringen

KrFs Hans Fredrik Grøvan mener det er «svært sannsynlig» at Stortinget retter kritikk mot regjeringen etter Riksrevisjonens slakt av terrorsikringen.

KrFs Hans Fredrik Grøvan mener det er "svært sannsynlig" at Stortinget retter kritikk mot regjeringens terrorsikring. Foto: Vidar Ruud / Scanpix

Stortinget skal i slutten av august holde kontrollhøring om regjeringens arbeid med terrorsikring etter enda en knusende rapport fra Riksrevisjonen.

Mulig regjeringskrise

Ap-leder Jonas Gahr Støre har tidligere sagt til TV 2 at saken muligens kan ende med regjeringskrise.

– Det kan skje, bekrefter Grøvan overfor Klassekampen. Han er den eneste i kontroll- og konstitusjonskomiteen som også satt der da Stortinget behandlet den forrige rapporten fra Riksrevisjonen om objektsikring.

Annonse

Sterk kritikk

– Forrige gang vi behandlet saken, landet KrF på sterk kritikk. Så ble det ikke flertall for det fordi regjeringspartiene og Venstre inntok en annen posisjon. Jeg ser det som svært sannsynlig at Stortinget vil gå inn for kritikk denne gangen. Hvor langt kritikken vil gå, beror på svarene en får i høringen, sier han. KrF sitter på vippen mellom de to blokkene.

Tror ikke regjeringen forstår

Feil, mangler og svakheter ved sikring av utsatte bygninger og infrastruktur som Riksrevisjonen påpekte i 2015 er i liten grad gjort noe med, konkluderte Riksrevisjonens i en ny rapport i juni.

– Når man legger de to rapportene ved siden av hverandre, må en spørre om regjeringen har forstått oppdraget og virkelig tatt inn over seg alvoret i dette, sier Grøvan.

Neste artikkel

Sp: – Postloven blir ikke endret i år