Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jonas Gahr Støre avviser maktkamp i Arbeiderpartiet

Ap-leder Jonas Gahr Støre avviser at nestleder Trond Giske har oppført seg upassende, og sier samtidig at det ikke pågår noen maktkamp i partiet. 

Ap-leder Jonas Gahr Støre avviser at nestleder Trond Giske har oppført seg upassende, og sier samtidig at det ikke pågår noen maktkamp i partiet. Foto: NTB scanpix

Partilederen valgte fredag morgen å kommentere medieoppslag i Dagens Næringsliv og VG tidligere i uken om angivelige episoder rundt nestleder Trond Giske for flere år siden.

Blant annet skal det dreie seg om tekstmeldinger sendt til et partimedlem på 19 år i 2011. Innholdet i tekstmeldingene skal ikke ha vært krenkende.

LE

I NRKs Politisk kvarter ble Støre spurt om Trond Giske har opptrådt upassende.

– Nei, etter det jeg har lest i avisene, så må jeg bare avvise det, sier Ap-lederen.

LES OGSÅ: Støre lover å rydde opp i "fryktbasert ledelse" av valgkampen

Rapportene har til dels vært basert på anonyme kilder, selv om VG skriver at tidligere generalsekretær i AUF, Tonje Brenna, bekrefter at hun tok kontakt med den sentrale partiledelsen på grunn av de omtalte tekstmeldingene.

VG knytter i sin sak torsdag Giskes tekstmeldinger til en pågående intern konflikt innad i Arbeiderpartiet.

Annonse

– Det vil jeg avvise. Jeg kjenner meg ikke igjen i det avisene skriver, sier Støre.

Han understreker at partiet har nulltoleranse for trakassering og upassende opptreden

– Det er viktig at de som har noe å fortelle, de som har opplevd noe, skal være trygge for å stå fram. Det håndterer vi godt i vår organisasjon, sier han.

LES OGSÅ: Ap-grasrota slakter partiets distriktsprofil

Støre mener at det som er blitt omtalt i avisene ikke er av en slik karakter at det er grunn til å fremme anklager eller reise det som en sak. Samtidig forstår han at saken vekker oppsikt.

– Jeg skjønner at det blir uro når du får de oppslagene i avisene. Det er ikke rart det. Jeg skal ikke gå i detalj og kommentere det jeg har lest der, sier han.

©NTB

Neste artikkel

Støre: – En historisk dag, men med trist fortegn