Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Innstilt til å fortsette som leder i Senterungdommen

Ada Johanna Arnstad, som har ledet Senterungommen det siste året, er innstilt til å fortsette som leder. Ellers ligger det an til mange endringer i ledelsen.

Ada Johanna Arnstad er niesen til Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad, men har for alvor satt sitt eget preg på norsk politikk det siste året, som leder av Senterungdommen. Foto: Siri Juell Rasmussen

Lørdag kom Senterungdommens valgkomité med innstilling til sentralstyret i Senterungdommen for neste periode. Ada Johanna Arnstad er innstilt til å fortsette som leder av ungdomspartiet. Hun har vært leder siden november i fjor.

«Det har vært en ære å få være lagleder for Senterungdommen i året som har gått og jeg er stolt over det vi har fått til på laget. Vi har store oppgaver foran oss med å bruke det nye flertallet og bruke den tilliten velgerne har gitt oss. Jeg er glad for at valgkomiteen har innstilt meg og hvis landsmøtet har tillit til meg tar jeg på meg oppgaven som lagleder med glede og optimisme,» skriver Arnstad i Senterungdommens pressemelding.

Senterungdommen velger ledelse for neste periode i november.

Nye navn

Dagens politiske nestleder, Magnus Weggesrud fra Buskerud, er innstilt til å fortsette i jobben. «Ydmykt og ærbødig registrerer jeg at jeg er innstillt som politisk nestleder i Senterungdommen det neste arbeidsåret. Dette ser ut som en ekstremt bra gjeng å jobbe med,» skriver han på Facebook.

I resten av lederkollegiet er det derimot endringer.

Annette Raakil fra Østfold rykker opp fra ordinært styremedlem, og går inn som organisatorisk nestleder - et verv Ingrid Krogsæter har hatt denne perioden. Syver Zachariassen, som nå leder Ungdom mot EU, har også vært internasjonal leder for Senterungdommen denne perioden. Han går ut, inn i vervet kommer i stedet Rikke Håkstad fra Troms, om valgkomiteen får det som de vil. Også hun har vært ordinært sentralstyremedlem denne perioden.

Torleik Svelle fra Oppland og Lise-Marie Sommerstad fra Vestfold fortsetter som sentralstyremedlem. De får med seg en rekke nye navn i styret.

Selv om folk fra hele landet er representert i styret og hos vararepresentantene, er det en viss østlandsdominans.

Alle innstilte

Her er de øvrige styremedlemmene innstilt til sentralstyret:

Annonse

3. Styremedlem: Viel Jaren Heitmann fra Buskerud

4. Styremedlem: Bent-Joachim Benutzen fra Sør-Trøndelag

5. Styremedlem: Nadine Al-Mustafa fra Oslo

1. Vara: Henning Røyneberg fra Rogaland

2. Vara: Kari Jordal fra Oppland

3. Vara: Lars Myhr Sandlund fra Nord-Trøndelag

4. Vara: Sara Skulstad fra Nordland

5. Vara: Mattis Minge fra Østfold

Neste artikkel

Hvordan fikk Norge det store havet?