Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

I helgen kan KrFs lederkabal være lagt

Nestleder Kjell Ingolf Ropstad er fortsatt den heteste kandidaten som ny partileder i KrF, med åpen støtte fra Olaug Bollestad og fire fylkeslag.

Barne- og familieminister - og heteste lederkandidat - Kjell Ingolf Ropstad på landskonferansen lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Barne- og familieminister - og heteste lederkandidat - Kjell Ingolf Ropstad på landskonferansen lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Fungerende KrF-leder Bollestad har på spørsmål om hun er beredt til å bli partileder, tidligere sagt at hun ikke selv vil abdisere, og er beredt til å ta de oppgavene partiet ber om. Men samtidig har hun pekt på Ropstad som ny leder for partiet.

Overfor Vårt Land innrømmer Bollestad nå at hennes tidligere uttalelser kan ha vært tvetydige. På direkte spørsmål fra avisen om hun på lik linje som Ropstad selv er kandidat til ledervervet på permanent basis, svarer Bollestad:

– Nei, jeg har pekt på Ropstad og han bør bli KrFs neste leder, sier Bollestad, som lørdag er første taler under partiets landskonferanse på Gardermoen.

Fire fylkeslag har også flagget at de vil støtte Ropstad.

Valget av ny leder skal skje på partiets landsmøte 26.–28. april, men fylkeslagene skal gi innspill til valgkomiteen innen 1. februar, altså fredag neste uke. Valgkomiteens leder Solveig Ege Tengesdal håper å ha kabalen klar i løpet av helgens landskonferanse.

NTB er kjent med at Knut Arild Hareide, tross nederlaget i kampen om partiets veivalg, ønsker å fortsette som parlamentarisk leder når den nye stortingsgruppen skal konstitueres.

(©NTB)

Neste artikkel

Strid om styrka tollvern: Høgre og Frp spår auka grensehandel