Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hedmark Ap vil beholde ulvesonen

Fem uker før landsmøtet til Arbeiderpartet, har Hedmark Ap gjort et vedtak som kan bli avgjørende for hvor partiet lander om rovdyrpolitikken: I helga vedtok de med stort flertall at de ønsker å beholde ulvesonen.

Knut Storberget ble valgt til fylkesleder for Hedmark Ap på årsmøtet i helga. En av de viktigste sakene der dreide seg om hva fylkeslaget skal mene om ulvesonen. Foto: Svein Egil Hatlevik
Knut Storberget ble valgt til fylkesleder for Hedmark Ap på årsmøtet i helga. En av de viktigste sakene der dreide seg om hva fylkeslaget skal mene om ulvesonen. Foto: Svein Egil Hatlevik

Det er lokalavisa Østlendingen som først omtalte saken. Det var under fylkespartiets årsmøte 11.-12. mars at de, med det som omtales som et overveldende flertall, landa på at de ønsker å beholde ulvesonen. Også en av de største pådriverne for utvida ulvejakt denne vinteren, nå våren, Halvor Sveen, støttet dette vedtaket.

– Vi kan ikke både slåss for at ulveforliket i Stortinget skal iverksettes og samtidig gå inn for å fjerne ulvesonen. Sonen er en del av forliket, er han sitert på av Østlendingen.

Med forbehold

Men - fylkespartiet var ikke entydig positive til sonen i sitt vedtak. «I den grad ikke begrensing av bestanden slik rovviltnemndende har lagt opp til innenfor og utenfor sona foretas, vil Hedmark Ap be om at ulvesonen oppheves.» Sveen har lagt ut uttalelsen i sin helhet i et innlegg på Facebook.

• Les også: Flere sauebønder – mindre rovdyrerstatning

Selv omtaler fylkeslaget og stortingsrepresentant Knut Storberget det som omulvesonen er på oppsigelse.

– Nå er det opp til regjeringen å stå ved forliket, ellers har regjeringen mistet all troverdighet i ulvesaken. Blir ikke ulveforliket gjennomført, ja da er legitimiteten til rovviltpolitikken borte. Da vil Hedmark Ap be om at ulvesonen oppheves, sier Knut Storberget til Østlendingen. Storberget ble valgt til ny leder for fylkespartiet på årsmøtet, med Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen som nestleder.

Uenighet om sonen på møtet

Annonse

Det var først og fremst Trysil Ap som ønsket at årsmøtet skulle gå inn for å avvikle sona helt. I sin egen oppsummering av årsmøtet skriver de at de mener partiet ikke kom «helt i land på ulvesaken, men årsmøtet beveget seg i riktig retning.»

• Les også: Ulveenighet til liten nytte for årets jakt

Søndag sa lokalagslleder Turid Backe-Viken i Trysil Ap til Østlendingen at de kan leve med vedtaket.

– Men dette er et vedtak som vi kan forklare for våre velgere. Ulven skal forvaltes ned på bestandsmålet. Hvis ikke må sonen fjernes.

Neste artikkel

Erna Solberg om rikingflukt: – Synes ikke synd på dem