Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hareide refser utsatt terrorfrist

Knut Arild Hareide (KrF) i 22. juli-komiteen reagerer på at regjeringen vil utsette frist for terrorsikring i Forsvaret til 2025, uten å spørre Stortinget.

I slutten av måneden avholder Stortinget kontrollhøring om Riksrevisjonens slakt av regjeringens arbeid med terrorsikring av viktige mål i forsvaret og politiet. Dette kalles gjerne objektsikring.

Terrorsikringen i Forsvaret skulle være på plass senest 1. januar 2015, men Riksrevisjonens siste rapport viser imidlertid at forsvarsminister Frank Bakke-Jensen ligger langt bak skjema. Planen hans nå er ifølge Klassekampen å ferdigstille arbeidet innen 2025, men denne planen er ikke lagt fram for Stortinget.

Forsvarsministeren forklarer det med at den opprinnelige fristen står i objektsikkerhetsforskriften som trådte i kraft 1. januar 2011. Forskrifter blir vedtatt av regjeringen, ikke Stortinget.

Annonse

«Derfor har det ikke vært naturlig å fremme forslag til Stortinget om å endre tidsfristen», har ministeren forklart via spesialrådgiver Birgitte Frisch.

Regjeringen «tar sikte på at en ny lov med tilhørende forskrifter skal tre i kraft 1. januar 2019».

– Riksrevisjonens rapport slår fast at Forsvarsdepartementets plan for objektsikring, med frist i 2025, ikke er i tråd med Stortingets vedtak og forutsetninger. Det er alvorlig, mener Hareide (KrF).

(©NTB)

Neste artikkel

Fikk Nato-styrker på jordet uten varsel