Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Frp under MDG på ny måling

Fremskrittspartiet blir passert av Miljøpartiet De Grønne i en partimåling for juni. Samtidig går Folkeaksjonen nei til mer bompenger kraftig fram.

Frp-leder Siv Jensen sier hun ikke er fornøyd med målingen som viser at MDG er større enn Frp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Frp-leder Siv Jensen sier hun ikke er fornøyd med målingen som viser at MDG er større enn Frp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Frp går tilbake 0,5 prosentpoeng, til en oppslutning på 7,2 prosent på målingen Norstat har gjort for NRK og Aftenposten. I den samme målingen går MDG fram med hele 2,8 prosent og får en oppslutning på 9,2 prosent. Samtidig, under gruppen «andre» i målingen, ligger FNB – Folkeaksjonen nei til mer bompenger, som får 4,8 prosents oppslutning på den nasjonale målingen.

Det er første gang FNB er registrert som eget parti på Norstats nasjonale måling, og ikke gjemt bort sammen med lokale lister og mindre partier i kategorien «andre». Partiet stiller kun lister i elleve kommuner og fire fylker ved høstens valg.

I målingen er folk spurt om hvilket parti de ville stemt på, dersom det var kommunevalg i morgen. Høyre går merkbart tilbake, med 3,2 prosentpoeng og med tillit fra 21,1 prosent av velgerne. Tilbakegang rammer også Arbeiderpartiet som får 26,5 prosents oppslutning, tilbake 2,4 prosentpoeng fra tilsvarende måling i mai.

For de øvrige partiene i junimålingen er endringene mindre utslagsgivende. Senterpartiet løfter seg 0,9 prosent til 11,5 prosents oppslutning og KrF går opp 1 prosentpoeng og havner over sperregrensen med 4,3 prosent. Regjeringspartner Venstre faller derimot 1,5 prosent og ligger på 3 prosents oppslutning i målingen.

SV får 4,7 prosent oppslutning, tilbake 0,5 prosentpoeng fra forrige måling. Rødt ligger på stedet hvil, opp 0,1 prosentpoeng med en velgerstøtte på 4,4 prosent.

Undersøkelsen ble gjennomført fra 28. mai til 3. juni. Feilmarginen på målingen oppgis å være fra 1,3 til 3,3 prosentpoeng.

Neste artikkel

Solvik-Olsen: – Feil å skylde på Acer