Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Frp-tillitsvalgt i Rogaland siktet for voldtekt

En tillitsvalgt i Fremskrittspartiet i Rogaland er pågrepet av politiet og siktet for voldtekt. Overgrepet skal ha skjedd i forbindelse med fylkesårsmøtet.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal overgrepet ha skjedd på hotell Scandic Maritim i Haugesund sist helg. Mannen ble onsdag anmeldt for voldtekt. Både mannen og kvinnen er i 20-årene.

– Jeg kan bekrefte at jeg ble informert søndag morgen om at det hadde skjedd en uønsket hendelse natt til søndag, sier leder Bente Thorsen i Rogaland Frp til avisen.

Etter å ha snakket med de involverte, anbefalte hun at saken ble anmeldt.

Hun opplyser at den anmeldte er tatt av alle offisielle verv i partiet og også strøket fra valglistene inntil videre. Hva som videre skjer er avhengig av hva politiets etterforskning viser.

Annonse

Politiadvokat Stian Eskeland i Sørvest politidistrikt bekrefter anmeldelsen. Han opplyser at mannen ikke ble pågrepet før fredag ettersom han har vært på reise.

– Han ble pågrepet på grunn av bevisforspillelsesfare. Han vil bli avhørt i løpet av dagen. Om han skal fremstilles for varetektsfengsling, har vi ennå ikke tatt stilling til, sier Eskeland. Politiet har allerede foretatt vitneavhør.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal den anmeldte voldtekten ha skjedd i etterkant av en sosial sammenkomst på hotellet.

(©NTB)

Neste artikkel

Virke om dagligvarerapport: Uforståelig at frukt og grønt er utelatt