Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Frp fram – Venstre og SV under sperregrensen

Fremskrittspartiet går fram på desembermålingen fra Dagens Næringsliv. Partileder Siv Jensen tror ultimatumet om bilavgiftene er årsaken. Både SV og Venstre er under sperregrensen.

Frp-leder og finansminister Siv Jensen takker velgerne etter å ha fått en god måling til jul. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Målingen er utført av Sentio for Dagens Næringsliv og viser at Frp går fram 3,2 prosentpoeng fra forrige måling og får en oppslutning på 13,7 prosent.

– Dette var en hyggelig julegave fra velgerne, sier Jensen.

Hun mener partiet nå får betalt for å ha stått fast ved den såkalte bilpakken og kjempet mot økning i bilavgiftene under forhandlingene om statsbudsjettet.

– Vi sto fast på det vi mente om bilpakken, samtidig som vi bidro til et godt budsjett på flere andre områder, sier Jensen.

Høyre går tilbake med 0,2 prosentpoeng i målingen og får 23,3 prosent. Arbeiderpartiet går tilbake 1,5 prosentpoeng til 36,8 prosent.

Annonse

Senterpartiet får hele 8 prosent (+0,3). Kristelig Folkeparti får 4,8 prosent (-1,1). Sosialistisk Venstreparti og Venstre får henholdsvis 3,6 og 3,5 prosent, som er det samme som sist for Venstres del og en tilbakegang på 0,2 for SV. MDG får 2,8 og Rødt 1,9 prosent.

Til tross for Frps fremgang har Ap, SV og Senterpartiet flertall med 86 av 169 plasser på Stortinget. SV får to mandater, Senterpartiet 15 og Ap 69.

Resultatene må tolkes innen feilmarginer på mellom 0,9 og 3,6 prosentpoeng.

Neste artikkel

Vedum: Sp alene i kampen mot avgifter