Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Flåtten trekker seg etter vraking som toppkandidat

Svein Flåtten (H) ble vraket som toppkandidat foran Vestfold Høyres nominasjonsmøte. Da han heller ikke ble valgt på andreplass, trakk han seg.

Stortingsrepresentant: Svein Flåtten ville ikke har tredjeplassen på stortingslista for Vestfold Høyre, og trakk seg fra lista. Foto: Bjarne Bekkeheien Aase
Stortingsrepresentant: Svein Flåtten ville ikke har tredjeplassen på stortingslista for Vestfold Høyre, og trakk seg fra lista. Foto: Bjarne Bekkeheien Aase

– Han valgte å trekke seg for å få fram yngre krefter, sier lokallagsleder Tor Steinar Mathiassen til NTB.

Flåtten har vært innvalgt på Stortinget fra Vestfold siden 2001. Fra 2004 til 2012 var han leder i Vestfold Høyre. I dag er han 2. nestleder i Stortingets finanskomité og Høyres fraksjonsleder i samme komité. Han har også vært en av Høyres forhandlere i forbindelse med statsbudsjettprosessen på Stortinget.

Flåtten ble henvist til tredjeplass foran nominasjonsmøte, og trakk seg da han ikke fikk en sikker plass.

– Nye koster kommer til, slik er demokratiet. Det er bare å ønske de nominerte lykke til, sier Flåtten til NRK.

Les også: Dramatisk nominasjon i Hordaland Høyre

Stortingsrepresentant Kårstein Eidem Løvaas fra Nøtterøy, som ble foretrukket som toppkandidat foran nominasjonsmøte, topper listen. Lene Camilla Westgaard-Halle fra Larvik er nominert til andreplass, og Stokke-ordfører Erlend Larsen, som var innstilt som nummer 11, vant tredjeplassen Flåtten var innstilt på.

Kampvoteringer i nord

I Nordland Høyre vart det klart for kampvoteringer da de skulle sette sammen listen til stortingsvalget.

Stortingsrepresentant Margunn Ebbesen (54) ble med knapt flertall nominert på topp.

Hun ble valgt med 59 stemmer, mot 57 stemmer for Odd Emil Ingebrigtsen, går det fram av Nordland Høyres nettside. Ebbesen er fra Brønnøysund og har for tiden sin første periode på Stortinget.

Les også: Riise danket ut Gundersen i Hedmark

Jonny Finstad (50) ble enstemmig valgt på plassen bak Ebbesen, men på flere av de andre plassene nedover på listen ble det kampvotering.

Annonse

Informasjonsrådgiver Elizabeth Åsjord Sire (20) i Unge Høyres landsforbund vant kampen om tredje plassen mot Daniel Skjevik-Aasberg (22), som er kommunikasjonsrådgiver i Høyre.

22-åringen tapte også kampen om 4. plass på listen, da mot tidligere NRK-journalist Agnete Tjærandsen (83). Skjevik-Aasberg ble nominert på 5. plass, også det etter kampvotering.

Nordland Høyre har i dag to representanter på Stortinget.

Rett gjennom i Buskerud

Adskillig fredeligere gikk det for seg i Buskerud, der nominasjonsmøtet stemte inn nominasjonskomiteens innstillilng.

Høyres parlamentariske leder Trond Helleland fra Drammen er Buskerud Høyres listetopp foran stortingsvalget neste år.

Det ble klart under nominasjonsmøtet lørdag.

Helleland er gift med kulturminister og partikollega Lina Hofstad Helleland som er listetopp for Høyre i Sør-Trøndelag. Helleland har vært innvalgt på Stortinget fra Buskerud siden 1997 og har siden 2013 vært parlamentarisk leder i partiet.

Stortingsrepresentant og fylkesleder Kristin Ørmen Johnsen fra Drammen og stortingsrepresentant Anders Werp fra Øvre Eiker følger på de neste plassene.

Dermed ble nominasjonskomiteens innstilling vedtatt.©NTB

Neste artikkel

Frp om «Statens hus»: – Fremstår som sysselsetting av Distriktsministeren