Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fire av ti ordførerkandidater for Ap er kvinner

43 prosent av Aps ordførerkandidater er kvinner. Det er status når et fåtall av 368 nominasjoner til høstens kommune- og fylkestingsvalg gjenstår.

Skal vi få 50 prosent kvinner og menn på Stortinget og eventuelt i regjering, må vi begynne på lokalplanet, sier partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Det er en økning på 11 prosentpoeng siden valget i 2011, da 32 prosent av Aps ordførerkandidater var kvinner, skriver Dagbladet.

Aps partisekretær, Kjersti Stenseng, er godt fornøyd. Hun gir en stor del av æren for framgangen til Anniken Huitfeldt, som etter å ha ledet partiets kvinnenettverk i tolv år, nå trekker seg.

Annonse

– Likestilling kommer ikke av seg selv. Vi må være på hele tiden. Anniken har gjort en veldig god jobb med å løfte damer i hele partiet. Det er en jobb som ikke alltid synes så godt. Hun har ringt kvinner som har sittet i forhandlinger og gitt det siste puffet som skal til for å få gjennomslag. Hun har gjort en uvurderlig jobb for partiorganisasjonen, sier Stenseng.

Hun sier det fortsatt er behov for et eget kvinnenettverk i Arbeiderpartiet.

– Kvinnenettverket har bidratt til bevisstgjøring. Skal vi få 50 prosent kvinner og menn på Stortinget og eventuelt i regjering, må vi begynne på lokalplanet. Hvis vi stopper opp det systematiske arbeidet, går likestillingen tilbake, sier Stenseng.

Neste artikkel

Tyskland lemper på ulvepolitikken