Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

– Finnmark bør bli egen stat, mener redaktør

Dersom Finnmark ikke får forbli et eget fylke, bør Finnmark bli en egen stat, mener redaktøren i den samiske avisa Ságat.

Løsriving: Den massive motstanden i Finnmark mot å bli slått sammen med Troms får Ságat-redaktør Geir Wulff til å slå fast at Finnmark vil greie seg utmerket på egen hånd. Her fra Gjesvær i Finnmark. Foto: Mariann Tvete

Den massive motstanden i Finnmark mot å bli slått sammen med Troms får Ságat-redaktør Geir Wulff til å slå fast at Finnmark vil greie seg utmerket på egen hånd.

– Finnmark er et enormt geografisk område med rike naturressurser, både på land, i havet og under havet. Vi har en enorm økonomisk sone i Barentshavet. Vi er uten tvil den rikeste delen av Norge. Det er vi som bidrar mest til AS Norge, sier Wulff til NRK.

Les også: Mæland avviser folkeavstemning om gigantfylke i nord

Aller helst ser han at Finnmark får fortsette som et eget fylke. Men blir tvangssammenslåingen med Troms en realitet, bør Finnmark heller skilles ut som en egen stat, ifølge redaktøren.

Annonse

Etter at årsmøtet i Finnmark Ap i helgen sa nei til sammenslåingsavtalen med Troms, er det også flertall for å vende tommelen ned i fylkestinget neste uke. Dermed havner saken i retur på kommunalminister Monica Mælands (H) bord.

(©NTB)

Neste artikkel

Trump: – Parisavtalen fungerer tydeligvis ikke så bra for Frankrike