Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

EØS-kritisk parti kan stille til stortingsvalg

Det EØS-kritiske partiet Alliansen sier at de nå har fått de 5.000 underskriftene de trenger for å kunne stille lister til neste års stortingsvalg.

Hans Jørgen Lysglimt Johansen lanserte partiet Alliansen i Oslo 24. november. Nå har partiet nok underskrifter til å stille lister til stortingsvalget neste høst. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det opplyser partiet på sine egne Facebook-sider.

Alliansen ble offisielt startet opp lansert i slutten av november i år, og har foreløpig kun å få til folkeavstemming om EØS som eneste kampsak.

– Vårt mål er å oppnå 4 prosent ved stortingsvalget og komme inn på Stortinget for å få EØS-debatten på dagsordenen. Vi har ikke utviklet politiske standpunkter på andre områder. Selvfølgelig er det noe som er aktuelt i et lengre perspektiv. Men akkurat nå vil vi ha så mange som mulig med oss som er enige i at vi må ha en folkavstemning om EØS-avtalen, sa partileder Hans Jørgen Lysglimt Johansen da Nationen intervjuet ham i høst.

Annonse

Han kunne likevel ikke svare på hva partiet mener er galt med EØS-avtalen.

– Det har vi ikke tatt standpunkt til. Vi er en samling av dem som vil ut, men grunnene er forskjellige. Først og fremst ønsker vi å få en folkeavstemning om saken. Vi ønsker et regelrett brudd, skikkelig «cold turkey», som brexit. Så får vi finne ut av hva vi gjør videre i forhold til EU, sa Johansen.

Neste artikkel

Trump: – Parisavtalen fungerer tydeligvis ikke så bra for Frankrike