Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Eks-bondeleder fortsetter i opposisjon

Tidligere leder i Norges Bondelag, Sp-politiker Bjarne Undheim, fortsetter tilværelsen i opposisjon. Senterpartiet gikk mest fram i Time kommune, men det holdt ikke til ordførermakt.

Bonde og politiker Bjarne Undheim gikk for ordførervervet i Time, men måtte se seg slått av den borgerlige blokken. Foto: Mariann Tvete
Bonde og politiker Bjarne Undheim gikk for ordførervervet i Time, men måtte se seg slått av den borgerlige blokken. Foto: Mariann Tvete

Høyre-ordfører Reinert Kverneland fortsetter som ordfører i Time på Jæren i Rogaland. Det ble klart allerede natt til tirsdag, skriver Aftenbladet.

Som Nationen skrev mandag, så ordførerkjedet ut til å være innen rekkevidde for Bjarne Undheim, som ledet Norges Bondelag i seks år, mellom 2002 og 2008.

Valgkampen var jevn, mens resultatet ga den borgerlige blokken med Høyre, KrF, Frp og Venstre flertall med ett mandat. Dermed fortsetter de samarbeidet.

Kverneland går dermed inn i sin tredje periode som ordfører, mens Petter Lorentz Stabel fra Frp blir varaordfører.

Annonse

Fakta

Valgresultat i Time i Rogaland

Høyre 27,1 % (-2,9 prosentpoeng)

Senterpartiet 18,8 % (5,9 pp)

Arbeiderpartiet 17,1 %(-2,0 pp)

Fremskrittspartiet 12,0 % (+0,8 pp)

Kristelig Folkeparti 11,1 % (-3,6 pp)

Sosialistisk Venstreparti 5,9 % (+2,3 pp)

Venstre 4,3 %(+0,1 pp)

Miljøpartiet De Grønne 3,6 % (-0,5 pp)

Endring siden 2015 i parentes.

Kilde: valgresultat.no

Ifølge Aftenbladet hadde de fire borgerlige partiene skrevet en avtale etter et opplegg som var avtalt på forhånd: Det største partiet skulle få ordføreren og det nest største partiet skulle få varaordføreren.

Kverneland sier til Aftenbladet at han er fornøyd med å bli gjenvalgt og giret på fire nye år.

– Jeg trives med folk, og med jobben. Det er kjekt å få være med og påvirke utviklingen i Time gjennom en kjekk jobb. Jeg har ingen egeninteresser. Ikke har jeg unger. Jeg er bare samfunnsinteressert. Synes også vi har et godt politisk miljø. Den første gratulasjonen kom da også fra min største utfordrer, Bjarne Undheim i Sp, sier Reinert Kverneland.

Senterpartiet gikk klart mest fram i valget, med hele 5,9 prosent.

– Det er gledelig at partiet vårt går så mye fram. Men det hjelper ikke når dagens posisjon fortsatt har flertall, sa Undheim til Aftenbladet valgnatten.

Neste artikkel

Lokalvalet gav kvinnerekord