Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dramatisk nominasjonsmøte i Hordaland Høyre

Kampvoteringene sto i kø da Hordaland Høyre avholdt nominasjonsmøte i Bergen lørdag. Men om topplassen var det ingen diskusjon: Den fikk statsminister Erna Solberg.

– Det er en stolthet i å ha statsministeren på førsteplass, fastslo nominasjonskomiteens leder, næringsminister Monica Mæland, overfor Bergens Tidende.

Hun påpeker at Solberg har vært innvalgt på Stortinget siden 1989, før flere av de 217 delegatene med stemmerett var født.

Statsministeren ble enstemmig valgt, men om andreplassen ble det kamp.

Tidligere fylkesordfører og statssekretær i Samferdselsdepartementet, Tom-Christer Nilsen, tapte kampen om andreplassen mot stortingsrepresentant Ove Trellevik, som i utgangspunktet var innstilt på femteplass.

Stemmetallet var 106 mot 111.

Peter Christian Frølich og Torill Eidsheim, som begge er innvalgt på Stortinget i dag, kapret tredje- og fjerdeplassen før det på ny var duket for kampvotering.

Annonse

Denne gang mellom tre menn: Stortingsrepresentant Sigurd Hille (som for øvrig er gift med Eidsheim), Tom-Christer Nilsen og Unge Høyres kandidat Erik Skutle, som i dag møter fast som vara for Erna Solberg.

Skutle røk ut i første valgomgang, mens Nilsen slo Hille med 119 mot 97 stemmer i andre runde.

Nominasjonsmøtet var ved 14.15-tiden langt ifra over.

Skutle og Hille ventes for øvrig å kjempe om sjette- og åttendeplassen, mens tidligere Stord-ordfører Liv Kari Eskeland er innstilt alene til sjuendeplassen.

Neste artikkel

Høg prisauke kan nulle ut stor vekst i kostnader: - Vanvittig