Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Breivik: Venstre forbereder seg på forhandlinger

Venstre-nestleder Terje Breivik sier partiet har lagt uenighetene under helgens landsstyremøte bak seg. Nå ser han fram til å innlede regjeringsforhandlinger.

Venstre-nestleder Terje Breivik sies å ha vært skeptisk til å gå i regjeringsforhandlinger med Frp-leder Siv Jensen og Høyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Venstre-nestleder Terje Breivik sies å ha vært skeptisk til å gå i regjeringsforhandlinger med Frp-leder Siv Jensen og Høyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Vi har lagt bak oss et landsstyremøte med en god og ryddig debatt, og der det selvsagt var ulike synspunkt og ulike meninger om hva som er den beste måten å forvalte et samarbeid på borgerlig side på, sier Breivik til NTB.

Ifølge flere medier var nestlederen blant dem som under helgens landsstyremøte uttrykte skepsis til å gå i regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp.

– At Terje tok ordet og var tydelig, betydde mye for diskusjonen. Det var flere som da turte å lufte sin skepsis og motstand, sa en anonymisert møtedeltaker til NRK i helgen.

En tredel

Parti-nestor Odd-Einar Dørum, som er direktevalgt medlem av landsstyret, fremmet forslag om å fortsette samarbeidet slik det er i dag, med Venstre på utsiden av regjeringen.

Elleve personer stemte for dette forslaget, mens 24 stemte for å gå inn i regjeringsforhandlinger, ifølge NRK. Kanalen melder at én av stemmene har blitt avgitt feil, slik at den reelle holdningen i møterommet var 23 mot 12 stemmer.

• Les også: Venstres ordførere delt om regjeringsforhandlinger

– Jeg framsatte et forslag som fikk oppslutning av en tredel ved votering. Jeg argumenterte for at samarbeidet med regjeringen burde skje på bakgrunn av en framforhandlet avtale som sikrer en styrket sosialliberal og grønnere politikk, med Venstre i Stortinget, sa Dørum til Dagbladet søndag.

Taus om egen motstand

Annonse

Breivik vil selv ikke kommentere hva som ble sagt eller ikke sagt under det lukkede landsstyremøtet, ei heller om han var del av mindretallet som stemte imot å innlede regjeringsforhandlinger.

– Møtet er lagt bak oss. Nå skal vi gjøre det vi kan for å få til et forhandlingsresultat som bidrar til at vi får en regjering som er mer sosialliberal, grønnere og rausere, sier Venstre-nestlederen.

• Les også: Flere i Venstre skuffet over at partiet skal inn i regjeringsforhandlinger

Han understreker at det ikke er gitt noen blankofullmakt fra partiet til å gå i regjering.

– Nå skal vi forhandle med Frp og Høyre. Så får vi avvente resultatet. Partiledelsen har fått klare innspill fra partiet, og vi skal gjøre det vi kan for å få gehør for våre krav, sier han.

Neste artikkel

Nesten 1000 fiskere på vei ut av Norges Fiskarlag