Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

– Bøndene sa nei for å hjelpe Sp i valgkampen

Morten Ørsal Johansen i Frp mener bøndene sa nei til statens tilbud for å hjelpe Senterpartiet før valgkampen.

Frps Morten Ørsal Johansen mener bondeorganisasjonenes nei til statens tilbud er politisk spill. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Frps Morten Ørsal Johansen mener bondeorganisasjonenes nei til statens tilbud er politisk spill. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Etter at det tirsdag ble brudd i forhandlingene mellom jordbruksorganisasjonene og staten, skal jordbruksoppgjøret nå til behandling i Stortinget 16. juni.

Morten Ørsal Johansen, Frps landbrukspolitiske talsmann, mener jordbruksorganisasjonene takket nei til avtalen for å gi drahjelp til Senterpartiet i valgkampen, ikke fordi avtalen ikke var god nok.

– Dette er et politisk spill, det dreier seg ikke om penger. Sp skal ikke tape ansikt i valgkampen, sa han i Politisk kvarter på NRK torsdag.

Skrøt av statens tilbud

Da Nationen intervjuet Ørsal Johansen i forbindelse med at statens tilbud ble lagt fram 5. mai skrøt han av regjeringens tilbud.

– Jeg synes det er et godt tilbud som engasjerer til gode forhandlinger. Det er en god helhet i det, og det vil overraske meg om partene ikke kommer til enighet. Dersom de ikke gjør det er det nok mer substansen i forhandlingene enn selve politikken det er noe feil med, sa Ørsal Johansen.

– Ikke spill

Annonse

Leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, sa under Politisk kvarter torsdag morgen det ikke handler om spill, men om realiteter.

– Vi skal ha en levende norsk matproduksjon. Stortinget har vedtatt et mål om å tette inntektsgapet. Det er en viktig verdikjede for landet, og det må være lønnsomt å produsere mat, mener Slagsvold Vedum.

Les også: Vedum om tilbudet: – Smålig

Statens tilbud i årets oppgjør har en høyere ramme enn sluttresultatet som Bondelaget aksepterte i fjor og året før, men langt under årets krav på 1,45 milliarder kroner.

Neste artikkel

Stortingspresidenten trekker seg etter pendlerboligsaken