Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bjørnar Skjæran fra Nordland innstilles som ny nestleder i Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiets valgkomité innstiller Bjørnar Skjæran (52) fra Nordland som ny nestleder i partiet.

Bjørnar Skjæran har erfaring både som gårdbruker og lokalpolitiker, kvaliteter valgkomiteen mener er viktige å få inn i partiledelsen. Foto: Nordland Arbeiderparti

I tillegg til innstillingen av Skjæran har en enstemmig valgkomité i Arbeiderpartiet innstilt på gjenvalg av Jonas Gahr Støre, Hadia Tajik og Kjersti Stenseng i partiledelsen før landsmøtet i april.

– Det er bred oppslutning om dagens ledelse i organisasjonen, og de er de rette til å lede oss inn mot det viktige valget til høsten, sier valgkomiteens leder Hans-Christian Gabrielsen.

Viktig erfaring utenfra

Om innstillingen av Skjæran som ny nestleder sier Gabrielsen at Skjærans erfaringer som gårdbruker og lokalpolitiker er viktige kvaliteter inn i partiledelsen.

Skjæran har en lang karriere som Ap-politiker og har sittet i sentralstyret til partiet siden 2013. Han er i dag leder av Nordland Arbeiderparti.

– Arbeiderpartiet har lang tradisjon for å ha en partiledelse som speiler landet, og Skjæran vil bidra med en sterk og klar stemme fra nord hvis han blir valgt av landsmøtet, fortsetter Gabrielsen.

Kjøtt, melk og sau

Skjærans lokalavis Rana Blad oppgir at Skjæran i tillegg til å være fylkespolitiker og tidligere Lurøy-ordfører driver gården Hestmona, på Hestmannøy nord for Lurøy. Ifølge Rana Blad driver Skjæran med kjøtt, melk og noe sau.

Annonse

Det er ikke stordrift. I 2018 fikk Skjæran utbetalt til sammen 22.830 kroner i produksjonstilskudd, det hele i form av areal- og kulturtilskudd.

I en kronikk i Nationen tidligere i mars slaktet Skjæran regjeringens landbruks- og distriktspolitikk, og tordnet mot det han beskrev som landbruksdepartementets «nesten sammenhengende konflikt med (landbruks-)organisasjonene». Han trakk spesielt fram øya Lovund i Lurøy kommune som kroneksempel på en god, lokalt drevet distriktsutviklingsstrategi.

Støre positiv

Ap-leder Jonas Gahr Støre er positiv til at Skjæran fra Nordland blir ny nestleder i partiet.

– Jeg er glad for at valgkomiteen innstiller Bjørnar Skjæran til ny nestleder. Jeg kjenner Bjørnar godt fra samarbeid i sentralstyret siden 2013, sier Støre.

Støre mener Skjæran er en tydelig representant fra Nord-Norge med bred erfaring fra arbeids- og næringsliv og med mange viktige lokalpolitiske verv.

– Han vil gi viktige bidrag til Arbeiderpartiets utvikling som nestleder og være en tydelig stemme fra Nord-Norge med god forståelse for mulighetene i både by og bygd i hele landet, sier Støre.

Neste artikkel

Anstendighet for folk