Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ap fosser fram i ny partimåling – nedgangen fortsetter for Sp

Ap er dobbelt så store som Sp på partibarometeret Nordstats har utarbeidet for Aftenposten. Samtidig forlater velgerne Senterpartiet.

Leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre kan smile bredt. Partiet er dobbelt så store som Sp i Aftenpostens seneste meningsmåling. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre kan smile bredt. Partiet er dobbelt så store som Sp i Aftenpostens seneste meningsmåling. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Valg 2021

Sp og deres statsministerkandidat Trygve Slagsvold Vedum får stadig flere dårlige nyheter. I Nordstats tredje måling på kort tid for Aftenposten faller partiet markant med 4,3 prosentpoeng til rundt 12 prosent oppslutning.

Men Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre kan glede seg, for Ap på sin side har gjort et byks. De er dobbelt så store som samarbeidspartneren Sp, med 26,8 prosent.

Ifølge avisen har Ap hentet rundt 60.000 velgere fra Høyre siden sist stortingsvalg og 118.000 nye velgere som ikke stemte i 2017. De har også overbevist 25.000 velgere fra Sp om å bytte parti.

I tillegg har SV, som Vedum lenge har vært skeptisk til å samarbeide med i ny regjering, beholdt en oppslutning på 9,7 prosentpoeng.

Annonse

Det vil si at partiene som utgjør Støres drømmeregjering, Ap, Sp og SV, til sammen hadde fått et klart flertall med 91 mandater dersom dette var valgresultatet.

Siste nytt
Ferske tall
Nære historier
Følg valget på nationen.no/valg

Det er Høyre og statsminister Erna Solberg som går på det største nederlaget i denne målingen, hvor dagens tre regjeringspartier kun får til sammen 40 mandater. Med Sylvi Listhaugs Frp bikker de så vidt 59 mandater, 26 unna sikret regjeringsmakt.

Høyre er også langt unna å konkurrere med Ap om å være Norges største parti, med kun 18,9 prosent oppslutning mot Aps 26,8 prosent.

Verken KrF (3,6 prosent) eller Venstre (3,8 prosent) når sperregrensen på 4 prosent, ifølge den seneste målingen.

MDG faller litt på meningsmålingene til 5,3 prosent etter oppgangen i kjølvannet av FNs klimarapport tidligere denne måneden. Mens Rødt får en moderat økning, opp 1,5 prosentpoeng, til 4,7 prosent oppslutning.

Neste artikkel

Presset Støre fortalte om år fullt av kriser: – Vi må ha kraft til å stå i det