Norsk økonomi har hatt flaks<b> </b>på 2000-tallet.<b> </b>Flaksen er i ferd med å renne ut. Ny omstilling og gamle ressurser kan redde oss.
Med eit budsjettvedtak i Stortinget risikerer ein at det som er bygd opp av velferd gjennom fleire år, fell bort, skriv Olav Nordstoga.
Valget er over. Hverdagen venter. Dette vil være noen av de vanskelige oppgavene norske politikere blir nødt til å jobbe med i den kommende stortingsperioden.
Det sterke norske velferdssamfunnet kan ikke finansieres av olje til evig tid. Derfor er det ansvarlig å gjøre som Ap, og gå til valg på å reversere Høyres enorme skattegave til Norges rikeste.
Vi trenger vi en politikk som stimulerer Inn på tunet som leverandør av velferdstjenester. Det vil gi en vinn-vinn-løsning både for landbruket og samfunnet for øvrig, skriver Hege Lindstrøm.
I sommer har jeg hatt gleden av å vise en amerikaner rundt i Norge. Gjennom hennes blikk har jeg sett landet på nytt. Og jeg må si at jeg liker det jeg ser.
Den norske velferdsstaten er ikke truet av «naving» og trygdemisbruk, men av velferdsprofitører og internasjonal storkapital med sugerør i den norske velferdssektoren, skriver Noralv Veggeland.
Velferdssystemene i Norden kan ta imot flyktningene som er kommet hittil, mener nordiske forskere. Men både velferden og asylretten kan komme under press.
– Skattesvikten i kommunane har ført til at regjeringa vil sjå på rammene for kommuneøkonomien, seier kommunalminister Jan Tore Sanner (H).
Fagforbundet fryktar regjeringa gjennom handelsforhandlingar tek frå politikarar høve til å gå tilbake på konkurranseutsetting av 
velferdstenester. Stemmer ikkje, meiner Ap.