<b>EU-medlemskap er et generasjonsvalg, basert på grunnleggende verdier, skriver EUs ambassadør Thierry Béchet i denne ukas EU-tanker.</b>
Norge må finne en måte å opprettholde vår gode relasjon til Storbritannia også etter Brexit. Men den vanskeligste oppgaven må britene løse på egen hånd.
I sin første tale til Rødts landsstyre siden stortingsvalget i september kritiserte partileder Bjørnar Moxnes blant annet regjeringens basepolitikk.
Ine Eriksen Søreide er landets første kvinnelige utenriksminister. Det er historisk. Nok en mannsbastion er omsider falt.
Angela Merkel blir sittande. Ut over det er det ikkje mykje som er ved det gamle etter Forbundsdagsvalet i Tyskland.
Norsk utenrikspolitikk er, langt på vei, et underbruk av amerikansk utenrikspolitikk. Det er en av årsakene til at Donald Trump er mer enn TV-underholdning, også for norske velgere.
Norge bør føle et spesielt ansvar for å få den kinesiske fredsprisvinner Liu Xiaobo til Europa. I stedet lar regjeringen kommersielle hensyn råde.
USA er et forsvarspolitisk imperium og det eneste globalt. Det uttrykkes klart blant annet ved at USA har mellom 700 og 800 fremmede militære baser rundt omkring i verden, skriver Noralv Veggeland.
Fra i dag heter presidenten i USA Donald John Trump. Han har lovet å snu opp-ned på alt. Det Norge kan gjøre, er å spenne seg fast til norske verdier: Trygghet, likhet, frihet og toleranse.
Denne uken fortsatte diskusjonen om Norges Afghanistan-bidrag. Diskusjonen er viktig, men hører på mange måter hjemme i en annen tid.