Høyres Bård Ludvig Thorheim mener det trengs et distriktsopprør for å få mer solenergi.
Melkebonde Leif Sverre Løkken er fornøyd etter ett år med egen strømproduksjon. Solcellefirma utvider for å takle etterspørselen.
Norske bønder har prioriteringene klare for hva slags klimatiltak de først ønsker å iverksette på eget bruk, viser en ny undersøkelse.
Nye tal viser at om lag 9.000 solcelleanlegg er kopla opp på private bustader, nærings- og kontorbygg og små landbruksbedrifter.
Amerikanske myndigheter mener arbeiderplasser innen vindkraft og solkraft vil være blant sektorene som øker mest det neste tiåret.
I august fikk melkebonden en strømregning på 292,50 kroner. Naboen, som har like stort fjøs uten solcellepanel, betalte 11.000 kroner i strøm.
Ni av ti bønder er positive til bærekraftige og lønnsomme løsninger. Ivar Kolbjørn Amundgaard satser både på egen vannkraft og solkraft.
Erling Tingstad og Hanne Østgaard Tingstad har installert solceller på setra. De vil vise at landbruket bidrar til å løse klimautfordringer.
Fornybar kraft er den eneste energikilden som har fortsatt å vokse etter koronautbruddet.
Vannkraften er størst og viktigst i Norge, men mer sol- og vindkraft vil være nødvendig for å nå klimamål. Det mener Oddmund Kroken, sjef for østfoldingenes energiselskap.