Målet med etterutdanninga er å sikre at sjåførane har oppdatert kunnskap om bransjen.
Dagligvarekjedene er kritisk til prisen på storfekjøtt. Nortura avfeier priskutt, og mener det ikke vil være et overskudd av storfekjøtt på sikt.
Ikke på 20 år har det vært slaktet så mye storfe. Nå hoper det seg opp kjøtt på lager. Senterungdommen krever stans i importen.
Funn av betydelige mengder fluelarver hos slakteselskapet Jens Eide førte til at Mattilsynet fattet hastevedtak. – Et alvorlig brudd på regelverket, skriver Mattilsynets inspektører.
Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske trossamfunn, kaller landets slaktelover antisemittiske.
Skotske William Duncan Auchnie er kun 16 år, men til tross for alderen er han både grisebonde og slakter.
Den tyske notering for slaktegris har steget fra 1,95 til 2 euro per kilo.
Da industrikundene til Nortura ikke fikk strømstøtte rant avbestillingene inn. Nå kan det bli 5000 tonn storfekjøtt på lager ved nyttår.
På eit tørkeloft på Fåset i Tynset blir kjøtsider av geitekje og lam forsiktig snudd og granska. Her heng julemiddag til eit aukande tal kundar.
Professor Runar Døving reagerer på det norske prisfokuset på mat og vil lære barna hvor kotelettene kommer fra.