Flere enn tidligere mener det er viktig å øke selvforsyningen, viser en undersøkelse fra Norsk Mat. Samtidig er flere mindre villig til å betale ekstra for norske mat.
Lørdag 5. november ble det utdelt Spesialitetmerke til mat og drikke fra Trøndelag. De tre som fikk merket utdelt var Grævfisk fra Liverten AS, Røros Eggelikør fra Galåvolden Gård og Gardsrømme fra Per-Hansagarden Gardsysteri.
– Nå må produsentene i større grad ta ansvar for markedsføringen selv, sier Norsk Mat-sjef Nina Sundqvist.
Norsk Mat-sjef Nina Sundqvist mener korn- og melbransjen tjener penger på folks uvitenhet ved å bruke erkenorske navn og merke varer med norske flagg.
Norsk Mat-sjef Nina Sundqvist forklarer hva som skal til for at de deler ut straffegebyr for feilmerking med merkevareordningen Nyt Norge.
Det er første gang Stiftelsen Norsk Mat deler ut et straffegebyr for feilmerking av mat.
Blant feilmerkingene ble vietnamesisk scampi og tysk svinesteik merket med Nyt Norge.
Norsk buntgulrot fra Toten ble merket med Italia som opprinnelsesland. – Jeg blir like irritert og oppgitt som forbrukerne, sier Norsk Mat-sjef Nina Sundqvist.