I et rødt hus langs riksvei 241 på Jevnaker i Viken bor det 22 sesongarbeidere fra Vietnam. Der har de bodd sammen i månedsvis. Det begynner å slite på psyken til flere.
Kokk og restauranteier Bent Stiansen fikk årets hederspris under Det Norske Måltid for hvordan han snakker opp bruken av norske råvarer
En Singapore-restaurant ble lørdag den første i verden til å gi gjestene mulighet til å bestille kunstig kjøtt som er dyrket i et laboratorium.
En gjeng med østkantungdom fra Oslo forsker på fremtidige urbane landbruksyrker. Kanskje nabolagskompostør er et fremtidig yrke?
Den sveitsiske matgiganten skal blant annet fokusere på jordoppbyggende landbruk og gå over til 100 prosent fornybar elektrisitet.
Tankesmien Agenda peiker på matproduksjon som særleg viktig for beredskap. Å auke sjølvforsyningsgraden til minst 50 prosent og å sikre forsyninga av korn er nokre av tiltaka Agenda foreslår.
Koronapandemien har bidratt til å forsterke EUs arbeid med en grønn og digital omstilling, mener Arne Ivar Sletnes, fagsjef for internasjonale spørsmål i Norsk Landbrukssamvirke.
Som forbrukere er det mange av oss som i dag etterspør bedre dyrevelferd og er opptatt av hvordan dyrene, som maten kommer fra, lever.
Regjeringa har sett seg i det gjerrige hjørnet. Derfor styrer partane mot brot i jordbruksoppgjeret i 2018.
<b>Alle bønder jeg </b>kjenner er glad i dyr, og følelsesmessig engasjert i dem. Det er ikke følelser og omsorg som mangler, skriver Cecilie Sørli.