Ostekampen mellom Synnøve Finden og Tine er ingen kamp mellom David og Goliat, meiner marknadsføringsekspert Runar Døving.
Orkla har lagt ned åtte fabrikkanlegg i Noreg dei siste åra. Likevel avviser konsernsjef Peter A. Ruzicka at Orkla byggjer ned produksjonen i Noreg.
Det kan gå mot tettare integrering 
mellom kyllingaktørar og daglegvarekjeder, seier forskar ved Norsk institutt for bioøkonomisk forsking, Ivar Pettersen.
Norsk Landbrukssamvirke ynskjer seg milliardbeløp til risikofond for matindustrien. – Nødvendig for å kunne investere i ny verksemd, seier direktør Ola Hedstein.
Nortura-sjef Arne Kristian Kolberg vil heller ha investeringspakke enn skattelette for å ruste matindustrien for det grøne skiftet. – Politikarane må i større grad sjå matindustrien som del av det grøne skiftet, seier han.
Dei fleste av dei feilmerkte produkta Mattilsynet fann i 2014 er no retta opp.
Bønder og ansatte i matindustrien må over i andre og mer produktive næringer, mener økonom Ivar Gaasland og ønsker forslaget om lave tollmurer velkommen.
Sylvi Listhaug har lagt fram ei ny strategi for å eksportere jordbruksprodukt. Blant anna bør det opprettast eit eksportråd, meiner landbruksministeren.
I mange tiår har ketchupen frå Idun freista norske smaksganar. Ketchup-produksjonen held framleis stand, trass internasjonal konkurranse.