Mowi, Lerøy, Salmar, Grieg Seafood og to andre norske lakseselskaper inngår et forlik i USA. Til sammen betaler de rundt 817 millioner kroner.
Det norske matforskningsinstituttet forsker på om fargen til norsk oppdrettslaks har blitt dårligere i løpet av de siste ti årene.
Det er altfor lite oppmerksomhet om velferd for oppdrettsfisk. Mål om stadig vekst og effektivitet kan ikke overkjøre etikken.
De siste femten årene har innholdet av marine omega 3-fettsyrer blitt halvert i oppdrettslaksen. Men det er fortsatt nok i én porsjon til å dekke dagsbehovet.
Havbruk forpestar ikkje fjordane. Helsing Havforskningsinstituttet.
Aino Olaisen er fødd og oppvaksen på Lovund i Nordland. Her har ho valt busette seg som vaksen, og leve livet som laksemilliardær og distrikts-forkjempar.
Norsk laks har 60 prosent høgare klimaavtrykk enn kjøtt frå svenske grisar og 2,6 gonger større utslepp enn kylling, ifølgje svensk forskingsrapport.
De 25 oppdrettsbedriftene på Vestlandet som saksøkte staten etter pålagt rødt lys og biomassenedtrekk, tapte saken i Sunnfjord tingrett.
2,25 milliarder kroner vil i høst bli utbetalt til kommuner og fylkeskommuner med oppdrettsanlegg. Se full oversikt her.
Det siste villaksen, miljøet og arbeidsplasser langs kysten trenger er lokale vedtak på toppen av de allerede velbegrunnede og strenge reguleringene fra nasjonale fagmyndigheter.