Fest setebeltet og hold deg fast. Tiden for å feie labkjøtt under science fiction-teppet er over.
Aron Kongsten (18) og Adina Lund Vatndal (19) er en av mange unge som ikke har smaken for rødt kjøtt.
Fra januar kan Tine-bønder få et nytt bærekraftstillegg på 2 øre per liter melk. Dette krever det av bonden.
Unge vil i større grad redusere sitt forbruk av rødt kjøtt enn eldre.
Per Larsson får bedre betalt for melka når han velger klima- og miljøvennlige løsninger. Bonusen er at det også gjør drifta bedre.
Arla-bønder belønnes med bedre pris for melka når de kutter utslipp på gården. Gårdene som leverer melk til samvirket, må kutte 30 prosent innen 2030.
En norsk bonde kan maksimalt produsere 900.000 liter melk i året. Det gjør Vadsbo Mjölk på tre uker. Slik jobber de for å bli mer bærekraftige.
Klimaendringane fører til meir ekstremvêr, flaum, tørke, stormar, ras og skogbrannar. Dette er lite omstridde fakta, og statistikken viser også at talet på naturkatastrofar har gått opp.
Mer vått vær i nord og tørrere i sør – det er været nordmenn må forberede seg på. Meteorologisk institutt oppsummerer været i 2022.
Yara vil neste år starte produksjon av kunstgjødsel på vann og luft. De mener det kan bidra til å gjøre hele matproduksjonen grønnere.