Svenskene tillater at insekter selges som mat.
Anne Sverdrup-Thygeson vann Forskingsrådets formidlingspris for entusiasmen og fortellarengasjementet om dei små artane vi ikkje klarer oss utan.
Borkbilla vart funnen i Norge i 2018. Arten angrip fleire sortar lauvtre, og ny forsking viser at dei òg har eit utsvevande sexliv.
Forskere lanserer nå en modell som skal lære elever om ulike arter, økologi og forvaltning av skog.
Humleentusiast Atle Mjelde i Søndre Land har fått Statens vegvesen til å sverme for humler gjennom et unikt pilotprosjekt med humlespa i vegkantene. – Humlespaet er laget av masse friskt høy fra blomsterrike slåtteenger i regionen, sier han.
Gigantiske gresshoppesvermer tilintetgjør planter og avlinger i Asia, Afrika og Midtøsten. En femdel av verdens landområder kan i verste fall bli rammet.
Når vegmyndighetene i sommer skal slå til sammen hundre tusen kilometer med blomstrende vegkanter, frykter fagfolk for humler og andre insekter.
Norsk Landbruksrådgiving oppmodar no alle bønder til å sjekke livet i jorda si, ved å grave ned bomullstruser.
Norsk institutt for bioøkonomi har forska på korleis dei kan betre forholda for insekta i landet. Landbruks- og matminister Olaug Bollestad var med for å høyre om prosjektet, og diskutere ulike tiltak.
Norsk institutt for naturforsking meiner at invaderande arter kan koste samfunnet fleire hundre milliardar kroner på verdsbasis kvart år.