De har nå datamodeller som kan vise risiko for utsetting og spredning av fremmede fiskearter i ferskvann.
Nesten en tredjedel av tyske veganerne hadde en jodstatus som var lavere enn det Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler som en nedre grenseverdi, viser en undersøkelse.
Klimaendringer kan skje så raskt at tradisjonell planteforedling får problemer med å henge med. Genredigering med CRISPR og annen bioteknologi kan være en del av løsningen.
I nær framtid kan du spise svinekjøtt skåret av en robot. Men først må den mates med informasjon i et omfattende forskningsprosjekt på Ås.
Roboter som plukker de fineste bærene, og sensorer som finner de beste og sunneste råvarene. Ny teknologi skal gi oss bedre mat billigere.
Biokull er foreslått som en erstatter for vanlig kull. Men biokull er ikke i nærheten av å være like lønnsomt enda.
Sunn tarmhelse er ekstra viktig når smågris skal skilles fra mor og tilvennes fast føde. Nye, mer bærekraftige råvarer til fôr kan nå hjelpe til med dette.
– Infiserte planter må destrueres på forsvarlig vis for å stoppe smitte, sier forsker.
De siste ti årene har stadig flere beiter og ville blomsterenger blitt liggende brakk. Dette er dårlig nytt for pollinerende insekter – og for oss.
Da koronaen stengte skolene, fikk forskere et uventet eksperiment i fanget: Hvordan påvirket hjemmeskolen skriveferdighetene til de yngste?