Enkelte av livets debuter setter dypere spor i hukommelsen enn andre. Trygt plassert på min egen seierspall kommer erindringen om den første gangen jeg smakte pizza.
Det startet som en tilsynelatende god nyhet. En pressemelding som havnet i innboksen min slo fast at villsvinet igjen er i ferd med å få fotfeste i norsk natur.
Mye har forandret seg i matveien siden Nationen kom ut første gang i 1918. Det viser de 100 oppskriftene fra de 100 åra vi skal servere gjennom året. Vi har latt en gjeng glade sjetteklassinger smake datidens hverdags-kost.
Jeg tror det rett og slett var et lykketreff at Mathallen i Oslo ikke bare ble et eneste stort supermarked med norsk lokalmat.
Skogens konge var i ferd med å gå ut på dato, og det sparte meg for nøyaktig 111 kroner og 35 øre, skriver Per Borglund.
Det er på tide å innse at slaget er tapt. Hesten vil aldri gjøre et galopperende comeback som kulinarisk stjerne på den norske kjøkkenhimmelen, skriver Per Borglund i ukas Helgemat.
I et par hektiske måneder skal de rene amatører fø en hel nasjon med matlaging på ekstraordinært lavt nivå, er Per Borglunds kommentar om norske grillvaner. Han har skrevet ukas Helgemat-spalte.
Dagens kokebøker er nesten uten unntak matpornografi, og brukes mest til pynt, skriver Per Borglund.